„HITOZAN“ – za detoksikaciju, obnovu strukture kapilara  i limfnih sudova.

Sastav: hitin (CHITIN), hitozan (CHITOSAN).

Pakovanje: 100 kapsula

Hitozan je biološko celulozno vlakno slično ljudskom fibrinu (jedna od komponenata zgrušavanja krvi). U svom sastavu sadrži: hitozan u prahu – 85%, hitin – 15%, što predstavlja unikatno  prečišćenu supstancu za apsorbovanje svih toksičnih materija.

Hitozan reguliše fiziološke funkcije organizma: Usporava proces starenja, jača imunitet, dobro je preventivno sredstvo, reguliše biološke ritmove i omogućava brz oporavak organizma, napravljen na osnovu teorije tradicionalne kineske medicine. U svom delovanju na organizam hitozan ne leči neko određeno oboljenje, već reguliše sve biološke procese i funkcije ljudskog organizma i stvara najoptimalnije uslove za biološku ravnotežu u njemu, što omogućava čoveku da se oseća lagodno.

------- ------- ------- ------- ------- ------- ------- 

Ekskluzivne prednosti:

 1. Čistoća hitozana je preko 85%. Zato je efikasan za apsorbovanje svih toksičnih materija  pa i ćelija raka,
 2. Sprečava nastanak antigena,  neškodljiv je pošto se ćelije tkiva kože razmnožavaju na hitinu,
 3. Hitin predstavlja dijetetsku celulozu sa pozitivnim jonom,
 4. Hitozan poseduje sva svojstva celuloze: Upijajući vlagu širi se i stiče moć apsorbovanja, nije rastvorljiv i organizam ga ne usvaja,
 5. Pomaže peristaltici sistema organa za varenje, povećava obim pražnjenja, skraćuje vreme prolaska svih materija kroz creva, smanjuje pritisak u crevima, usvaja toksine iz hrane, poboljšava defekaciju, sprečava nastanak raka debelog creva.

Suzbija maligna oboljenja

Profesor japanskog univerziteta presadio je ćelije raka u organizam miševa, usled čega se  pojavilo oboljenje raka kože. Miševi su bili podeljeni u dve grupe: Prvoj je davan Hitozan, a drugoj ne. Eksperiment je pokazao da su, kod prve grupe u kojoj je davan hitozan, ćelije raka nestale, a druga grupa koja nije dobijala preparat je uginula.

 1. 1. U kliničkoj praksi ispitivanja Hitozana takođe su postignuti zadovoljavajući rezultati. Njegovo delovanje na ćelije napadnute rakom izgleda ovako:

U ljudskom organizmu postoji mnoštvo limfnih ćelija  koje razlikuju normalne ćelije od ćelija napadnutih rakom i iste uništavaju. To i jeste suština imune funkcije ljudskog organizma. Najveća aktivnost limfnih ćelija na uništavanju malignih oboljenja manifestuje se pri vrednosti pH 7,4. Ali, obično je oko ćelija napadnutih rakom kiselija sredina koja sprečava aktivnost limfnih ćelija. Hitozanom je moguće korigovati pH ravnotežu u dijapazonu 0,5 jedinica. Samim tim stvara se povoljna sredina za delovanje limfnih ćelija i uništavanje ćelija napadnutih rakom.

 1. 2. Hitozan sprečava prenošenje ćelija napadnutih rakom. Maligne ćelije se prenose putem krvnih sudova. Hitozan je u stanju da se čvrsto priljubi uz površinu krvnih sudova i da blokira prilepljivanje ćelija raka za krvne sudove.
 1. 3. Hitozan može da leči opekotine i povrede, kao i da ubrza proces zarastanja rana.

Dečak je imao opekotine koje su pokrivale 80% površine kože. Japanski lekari su kod lečenja dečaka primenili veštačku kožu načinjenu od Hitozana. Posle nekoliko meseci terapije njegova kože se obnovila, nije ostao nikakav trag. Za postizanje dobrog efekta postojao je sledeći razlog: Veštačku kožu načinjenu od Hitozana ljudski organizam ne odbacuje, a takođe ne izaziva ni druge probleme.

Veštačka koža načinjene od Hotozana je aplicirana na mesto oštećeno opekotinom, lako srasta sa telom, pošto je po svom sastavu veoma bliska ljudskom organizmu te stoga  nema potrebe za uklanjanjem aplicirane veštačke kože.

 1. 4. Poboljšavanje funkcije jetre

U slučaju poremećaja funkcija jetre daje pozitivan terapijski efekat. Naučnici su zamorcima davali dodatke ishrani sa povećanom koncentracijom holesterola što je dovelo do stvaranja „masne“ jetre i hepatitisa, a bolesna jetra je dobila crveno-modru boju. Kada su  zamorcima počeli da daju Hitozan, njihova jetra je dobila raniju smeđu boju, što znači da je u potpunosti ozdravila.

 1. 5. Stabilizuje kiselu sredinu, povećava imunitet

PH ravnoteža krvi može da se drži na slabo alkalnom nivou u okviru 7,4 – 7,35. Telesna tečnost mora biti slabo alkalna, jer u suprotnom lako može  doći do bolesti. Oksidacijom telesnih tečnosti okolomišćinih ćelija smanjuje se imuna funkcija limfnih ćelija. Time se smanjuje i imunitet: Organizam čoveka postaje podložniji bolestima. Hitozan se pod dejstvom enzima i bakterija u crevima razlaže i organizam ga usvaja. Posle uzimanja Hitozana pH  tečnosti postaje slabo alkalna, na nivou 7,35. te dolazi do poboljšanja kisele sredine organizma, što ga čini slabo podložnim bolestima.

 1. 6. Apsorbuje i odstranjuje štetne materije iz organizma

Delovanjem teških metala  nastaje mnoštvo oboljenja. Npr. trovanje kadmijumom (Cd), izaziva bolove u kostima, trovanje živom dovodi do otoka. Savremena medicina je priznala sposobnost Hitozana da  iz organizma eliminiše teške metale. Kao potvrda toga navodimo istorijsku činjenicu: 21. juna 1993. vlada Rusije je donela odluku da na površinu podigne atomsku podmornicu koja je doživela brodolom. Ruski stručnjaci su kupili Hitozan za izradu želatinozne mase da popune  sve moguće otvore i spreče prodiranje radijacije u atmosferu. Rezultati su premašili sva očekivanja: Hitozan je stvarno eliminisao uticaj zračenja. Taj događaj je bio svetska senzacija.

 1. 7. Otklanja bol u lumbalnom predelu i leđima.

Kineska medicina obraća posebnu pažnju na perifernu cirkulaciju. Ona je uvela pojmove kao što su „zastoj krvi“, i „vodeno trovanje“. Kod „zastoja krvi“ dolazi do usporavanja periferne razmene, telesna temperatura pada, čovek stalno oseća hladnoću i nelagodnost. Ustvari, ćelije mišića ne dobijaju dovoljnu količinu kiseonika, dolazi do pojave bolova u lumbalnom predelu i leđima. Potrebno je povećati obim cirkulacije da bi ti bolovi uminuli.

 1. 8. Stimuliše energetsku razmenu u organizmu

HITOZAN uspostavlja energetsku ravnotežu „Jang – Jin“ putem čišćenja energetskih kanala. Delujući na kanal želuca, debelog i tankog creva, čisti energetske blokade u cilju obezbeđivanja slobodne cirkulacije energije u pankreasu, slezini, jetri, bubrezima i mokraćnoj bešici. Poboljšavajući energetsku razmenu organizma, dovodi kiseonik do svake ćelije, povećava sposobnost tkiva za regeneraciju, što omogućava uspešnu primenu preparata kod terapije kožnih oboljenja, opekotina, povreda, kao i kod psorijaze, i raka kože.

Energetska regulacija organizma  obnavlja imunitet, zaustavlja starenje organa i tkiva, normalizuje nivo šećera i holesterola u krvi.

Indikacije za primenu:

 • Oboljenja jetre, uključujući cirozu,
 • Kardiovaskularna oboljenja,
 • Gojaznost i drugi oblici poremećaja metabolizma lipida,
 • Oboljenja sistema organa za varenje: Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, disbakteriozu, hronični zatvor, meteorizam,
 • Opekotine, rane i druge povrede kože,
 • Imunodeficijentna stanja bilo kog porekla,
 • Plastična kozmetologija,
 • Za dezintoksikaciju organizma od akutnih respiratornih virusnih infekcija i respiratornih oboljenja i drugih zapaljenskih procesa,
 • Rad za kompjuterom, zbog toga što izbacuje višak elektromagnetne energije (preventivna doza – 1-2 kapsule 2 puta nedeljno),
 • U ginekologiji: Kod erozije grlića materice (ektopije cilindričnog epitela) – lokalno, u obliku tampona ili vaginalnih kupki,
 • U hirurgiji za obradu postoperativnih šavova.

Primena Hitozana:

1)      2-3 kapsule 1-2 puta dnevno od 5 do 7 časova ujutro i (ili) od 21 do 23 časa ili u jednoj dozi pred spavanje. Popiti sa najmanje 1/2-1 čašom vode, jer može da izazove ili da pojača zatvor.

Kod teških intoksikacija: Po 1 kapsula na svakih 1,5-2 sata (do 6 kapsula dnevno).

Kod učestalih zatvora, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, onkoloških oboljenja, sistema organa za varenje Hitozan se uzima bez želatinskog omotača i to tako što se sadržaj kapsule rastvori u 0,5 - 1 čaše mlake vode i u nju se doda 20 kapi limunovog soka.

Kod mršavljenja: uzimati po 2 kapsule 3 puta dnevno, 20 min. pre jela, poštujući režim uzimanja tečnosti – piti dodatno 1-1,5 l. vode dnevno.

Ne uzimati istovremeno sa drugim BAD, jer to može da spreči njihovo usvajanje. Interval između uzimanja treba da bude najmanje dva sata.

2)      U ekstremnim situacijama, dozvoljeno je da deca mlađa od 12 godina uzimaju Hitozan i to na sledeći način:

- deca od 3 do 7 godina (u slučaju disbakterioze, holecistitisa, prehlada): 1 kapsulu (bez omotača) usuti u čašu i dodati 20 kapi limunovog soka, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta, zatim doliti 200 ml mlake vode, promešati i davati detetu po 1 kafenu kašičicu na svakih 30 minuta (ukupno 1-2 dana), poštujući režim uzimanja tečnosti.

- deca od 7-12 godina: po 1/2 kapsule 1-2 puta dnevno piti sa zakiseljenom vodom 5-7 dana poštujući režim vode.

Za lokalnu i spoljnu primenu:

1)       U hirurgiji: Kod opekotina, rana, obrade postoperativnih šavova pripremiti slabo kiseli rastvor (20 kapi limunovog soka u 50 ml vode), usuti sadržaj 2-4 kapsule i naneti na površinu rane. Ne treba uklanjati niti spirati ovaj rastvor sa rane.

Na ranu možete staviti sadržaj Hitozana iz kapsule u suvom obliku.

2)       U ginekologiji: Rastvor Hitozana (1 kapsula u 20-30 ml vode) koristi se kod erozije grlića materice, u vidu vaginalnih kupki ili tampona koji se stavljaju u vaginu preko noći 20-25 dana, pošto se prethodno ispere antilipidnim čajem.

3)       U kozmetologiji: Losion od Hitozana pomaže da se otkloni suvišni sloj mrtvih ćelija epitela, jača, zateže i čini kožu elastičnom. Rezultat je vidan već posle 4 upotrebe.

Spravljanje losiona:

- uzeti 5-7 kapsula Hitozana bez omotača. Postepeno dodavati 50 ml vode, dobro promešati,

- uzeti 3 grama limunske kiseline, postepeno dodavati 30 ml vode i dobro promešati,

- pomešati rastvor Hitozana sa rastvorom limunske kiseline - u pripremljenu smesu postepeno dodavati 20 ml vode.

Pripremljen losion ravnomerno naneti na kožu lica, vrata, gornje trećine grudnog koša i ostaviti 10-15 minuta, ponavljati tri dana. Od četvrtog dana treba nanositi losion na kožu svaka 2 sata. Ispirati tekućom vodom, bez trljanja. Zatim nežnim pokretima naneti kremu.

 

Doziranje: Između obroka uzimati po 1-2 kapsule 2 puta dnevno ili jednom 2-4 kapsule, popiti sa čašom mlake vode (do 40°C).

Najblaži način uzimanja: Pomešati sadržaj kapsule u 1/2 čaše mlake vode s limunovim sokom, ostaviti da odstoji 5 minuta i popiti. U programima za smanjenje telesne težine – uzimati 20 min pre jela, pri čemu treba piti najmanje 2 litra tečnosti na dan.

  Hitozan Chitosan Tiens Sombor 

  Hitozan Chitosan Tiens Sombor