Lepa koža znak je zdravlja i blagostanja.

Ulje žutog noćurka bogato je gama-linolenskom kiselinom (GLA), omega-6 masnom kiselinom. GLA pomaže postići hormonalnu ravnotežu i ima protuupalni učinak na organizam. To čini ulje noćurka produktivnim u ublažavanju simptoma menopauze. Važna je i sposobnost ulja noćurka u ublažavanju upalnih stanja kože poput akni i ekcema.

Klorela je alga poznata po svojoj sposobnosti pomlađivanja organizma i detoksikacije kože. Klorela je jednostanična, zelena, visoko hranjiva slatkovodna alga. Bogat je izvor biljnih belančevina, vitamina i minerala. Zbog visokog sadržaja antioksidanata, ima antioksidacijska svojstva protiv slobodnih radikala i doprinosi detoksikaciji tela. Blagotvorno utiče na rad žučnog mehura, jetre i bubrega. Jača vitalnost i podržava obrambeni telesni sustav.
Nega kože antioksidansima iz zelenog čaja, posebno katehinima i EGCG (epigallocatechin galat, koji je najzastupljeniji katehinski spoj u čaju i jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidansa). Prehrana s antioksidansima odvija se zajedno s vitaminima i mineralima u proizvodu, naročito vitaminima E, C, biotinom, vitaminom B6, cinkom i bakrom. Ekstrakt zelenog čaja pomaže ojačati metabolizam i doprinosi oksidaciji masti, što pomaže u kontroli težine.

SASTAV

Neto sadržaj: 18,66 g (30 kapsula x 620 mg).

DUOCAP™je jedinstvena tehnologija koja uključuje umetanje male kapsule u veću kapsulu napunjenu tekućinom. To omogućava brzo upijanje ulja noćurka, a klorela i zeleni čaj su zaštićeni i pušteni kasnije.

Preporučena dnevna doza: uzimajte 2 kapsule dnevno uz svoje dnevne obroke. Ne prelazite preporučenu dnevnu dozu. Dodaci ishrani ne smeju se koristiti kao zamena za raznoliku ishranu. Zdrav životni stil i uravnotežena prehrana su važni. 


Sastav
:
Ulje od žutog noćurka (71,4%), vitamin E, biljni glicerin, želatin.

Svojstva: Žuti Noćurak je biljka koja raste na severu Kine. Njeni cvetovi se otvaraju uveče i traju samo jednu noć. Indijanska plamena Severne Amerike su ih primenjivala za lečenje rana.

Ulje se dobija od semenki primenom metoda hladne ekstrakcije.

Ulje od žutog noćurka sadrži vitamin E, linolnu, gama-linoleinsku i arahidonsku kiselinu, koje imaju višestruko delovanje na organizam čoveka (antisklerotično, kardioprotektivno, antioksidantsko, gonadotropno, kozmetološko, antitumorsko).

Najvažniji aktivni element ovog ulja je gama-linolna kiselina omega-6 polinezasićena masna kiselina (GLA) koja predstavlja važnu komponentu ćelijskih omotača.

Gama-linoleinska kiselina se ne stvara u ljudskom organizmu, mora da se unese iz spoljne sredine. Gama-linoleinska kiselina je bitna za stvaranje prostoglandina koji održava normalne fiziološke procese u organizmu žene. Disbalans prostoglandina je glavni razlog poremećaja menstrualnog ciklusa i razvoja fibrozno-cistozne mastopatije, dovodi do vodenog disbalansa, suvoće, alergije, čak i do ekcema. Neophodna je za izgradnju ćelijskih membrana i održavanje hormonske ravnoteže.

Ako obezbedimo dnevnu potrebnu količinu gama-linoleinske kiseline, fiziološki procesi u organizmu žene će se normalno odvijati i nestaće uzroci poremećaja menstrualnog ciklusa. Gama-linoleinska kiselina je glavna komponenta potrebna za stvaranje ćelijskih mitohondrija i omotača.

Ulje od žutog noćurka sadrži ogromnu količinu alifatičnih kiselina i to znatno smanjuje nivo lipida u krvi. Gama-linoleinska kiselina može direktno da učestvuje u metabolizmu lipida, da kontroliše nastanak masnih ćelija, da ubrzava razlaganje masti i samim tim da postiže efekat mršavljenja. Ovo sredstvo može da bude sjajan lekoviti preparat za žene srednjih godina.

Ulje od žutog noćurka učestvuje i normalizuje sledeće procese u organizmu:

Indikacije za primenu kod prevencije oboljenja i kao opšte lekovito sredstvo:

Indikacije za primenu kod bolesti u kombinaciji s medikamentnom terapijom:

Kontraindikacije: Nisu poznate.

Način primene: Po 1-3 kapsule 1-2 puta dnevno zajedno s hranom, sa 0,5-1 čašom mlake vode. U kozmetologiji ulje se nanosi na kožu ili primenjuje u sastavu kreme. U ginekologiji se primenjuje ulje u vidu tampona.